Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πλοίο φάντασμα ή φάρσα το «SOS» από Σκόπελο

Αλιέας εντοπίστηκε νεκρός ανοιχτά της Ερέτριας sporades tv, sporades news,sporadestv.com

Αλιέας εντοπίστηκε νεκρός ανοιχτά της Ερέτριας sporades tv, sporades news,sporadestv.com

Το σήμα «SOS», που εξέπεμψε σκάφος μέσω του ράδιο «Ολυμπία», το απόγευμα της Δευτέρας, βόρεια της Σκοπέλου, ήταν είτε φάρσα, είτε έγινε από λάθος, επισημαίνουν πηγές του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ίχνος του σκάφους.
Οι έρευνες από τα δύο σκάφη του Λιμενικού ολοκληρώθηκαν χθες και επίσημα, ενώ όπως τονίζεται, αν το σκάφος βυθίστηκε, κάποιο από τα αντικείμενα που έφερε πάνω του θα είχε βρεθεί, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να επρόκειτο για λάθος ή ακόμη και για φάρσα…
Το σκάφος «Τζούλια» φέρεται να εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε 5,6 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκοπέλου, στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες στην περιοχή, καθώς επικρατούσε θύελλα, και έβρεχε καταρρακτωδώς. Το σήμα φέρεται να εξέπεμψαν οι δύο επιβαίνοντες στο σκάφος, πιθανότατα Άγγλοι, που έδωσαν την επωνυμία του και δήλωσαν μηχανική βλάβη. Οι δύο Άγγλοι φέρεται να ζήτησαν βοήθεια, ωστόσο η επικοινωνία διακόπηκε ξαφνικά, χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Οι τοπικές λιμενικές αρχές έδωσαν σήμα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα από τον Βόλο και ένα από τη Σκόπελο, ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» και ένα επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο που έπλεε κοντά, προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες. Μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί ίχνος του σκάφους και έτσι οι έρευνες διακόπηκαν.