Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σχολείο Δευτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε χθές απο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, η πρόταση  του τμήματος Κοιν/κης Προστασίας, Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου, για  ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δευτερης  Ευκαιρίας  στη Σκόπελο, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη συστεγαζόμενο, στο Γυμνόσιο Σκοπέλου σε απογευματινή βάρδια.
Η αρμόδια Αντ/χος κ. Αθηνά Ντάκη -Αρκομάνη τόνισε ότι
<<Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο απευθύνετε σε πολίτες 18 ετών και άνω,  που δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική, πλέον,  δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Αντ/χία Κοιν/κής Μέριμνας σε συνεργασία με τη νέα δομή “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου” πραγματοποιήσαμε κοινωνική έρευνα και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αποφασίσαμε την έναρξη διαδικασιών για την σύσταση και λειτουργία Σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας στο Δήμο μας, το οποίο  θα αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Βόλου. Θα πρέπει εδώ να  τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, ως σήμερα, είναι  32 άτομα και  πιστεύουμε  ότι θα αυξηθουν μετα τη ανακοίνωση της λειτουργίας του.
 Η λειτουργία του Σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας,  θα συμβάλει στην αναβάθμιση  του τομέα της Παιδείας του Δημου μας και θα βοηθήσει, ιδιαίτερα όλους όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη οίτησή τους στο Γυμνάσιο.>>
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com