Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συναντήσεις Αλ. Μεϊκόπουλου σε δομές φιλοξενίας & νοσηλείας ευπαθών ομάδων της Μαγνησίας


Μοιράσου το άρθρο:

Σειρά επισκέψεων σε δομές φιλοξενίας και νοσηλείας ευπαθών ομάδων και ανηλίκων πραγματοποίησε χθες, 3.09.2020, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί από τις Διοικήσεις και τους εργαζομένους για το επίπεδο προετοιμασίας τους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει, αλλά και το επίπεδο συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ. Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα τέτοιες δομές μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, αν δεν υπάρχει αυστηρός και επαρκής προληπτικός έλεγχος, ο Βουλευτής ζήτησε να μάθει ποια είναι τα υγειονομικά στάνταρ που τηρούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τη στρατηγική του ΕΟΔΥ.


Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Δ/ντή του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων κ. Ιωάννη Μόσχο και τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Δημητριάδος π. Δαμασκηνό εκ μέρους της Μητρόπολης που έχει την ευθύνη του ιδρύματος, το Δ/ντή και την Αντιπρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου κ. Ιωάννη Τρυφωνόπουλο και κ. Ιωάννα Νεστορίδου, τη Γραμματέα του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Ελένη Τασιά και την παιδαγωγό κ. Φύλλη Μπακαλοπούλου. Ακολούθως, επισκέφθηκε την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Πέπη Παπανδρέου, την Αντιπρόεδρο κ. Μένια Παπαρήγα, τη Γραμματέα κ. Ευγενία Καρακέφα – Μακρή και την Υπεύθυνη του Παραρτήματος κ. Σταυρούλα Ευαγγέλου, και τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάϊμερ Βόλου (Μ.Α.Ν.Α.) όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Βενέτη, το δικηγόρο κ. Τάσο Παπαδόπουλο, την επιστημονική υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κ. Μάγδα Σούσουρη και την ιατρό κ. Μαρία Κυριακού.

 

 

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων σε όλες τις δομές βρέθηκε το θέμα των μέσων ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ρόμπες μιας χρήσης, ασπίδες προστασίας. Η προμήθειά τους γίνεται είτε με δικά τους έξοδα και σε πολύ υψηλές τιμές και αντίστοιχη, φυσικά, επιβάρυνση του ήδη περιορισμένου προϋπολογισμού τους είτε μέσω δωρεών. Ο Βουλευτής καυτηρίασε την απουσία μέριμνας σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας σε αυτή την έκτακτη υγειονομική συνθήκη.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε σχετικό αίτημα της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχαϊμερ προς την 5η ΥΠΕ για χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, η απάντησή της ήταν μια λίστα προμηθευτών προκειμένου η Μονάδα να αγοράσει με δική της πρωτοβουλία και δικούς της πόρους τα απαραίτητα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος, αφού συνεχάρη το προσωπικό και τις διοικήσεις για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν στις, εν πολλοίς, ξεχασμένες από τον κρατικό μηχανισμό δομές στην πρωτοφανή αυτή συγκυρία, υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να αλλάξει άρδην ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Στη Μαγνησία, που έχει καθημερινά σχεδόν κρούσματα και διαθέτει πολλές δομές φιλοξενίας και νοσηλείας ευπαθών ομάδων, το Νοσοκομείο του Βόλου ακόμα αναμένει το μοριακό αναλυτή και γιατρούς να στελεχώσουν τις υποστελεχωμένες Παθολογικές Κλινικές», ανέφερε ο Α. Μεϊκόπουλος.

Μοιράσου το άρθρο:Source link