Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σημαντικές διακρίσεις του ΔΙΕΚ – Νέες ειδικότητες και απορροφητικότητα από την αγορά εργασίας


Μοιράσου το άρθρο:

Σημαντικές επιτυχίες έχει να επιδείξει το ΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου, το μοναδικό που ανήκει σε δήμο με τους αποφοίτους του να απορροφώνται από την αγορά εργασίας και με συνεργασίες τόσο με πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και φορείς που επιθυμούν να καταρτίσουν τους εργαζόμενούς τους ή ελεύθερους επαγγελματίες να εμπλουτίσουν τις ικανότητες τους. Οι εγγραφές συνεχίζονται και μάλιστα φέτος εγγράφησαν διπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι ενώ σήμερα το ΔΙΕΚ διαθέτει τέσσερις τομείς με 13 ειδικότητες ενώ μέχρι του χρόνου αναμένεται να προστεθούν άλλες τέσσερις. 

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσας Μορφογιάννη αναφέρθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα  του ΔΙΕΚ, στην ποιότητα των σπουδών, στα χαμηλά δίδακτρα αλλά και στις παρχοές προς οικονομικά ευάλωτες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Τα έσοδα δε από το αντίτιμο των σπουδαστών καλύπτουν τις μισθοδοσίες των εκπαιδευτικών. 

 

Η διευθύντρια του ΙΕΚ, Μαρία Βούλγαρη αναφέρθηκε στην ίδρυση του γραφείου διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, τις πολύ καλές προοπτικές των σπουδαστών και την ποιότητα των σπουδών, ενώ επισήμανε ότι το πτυχίο κατέχει θέση bachelor που αναγνωρίζεται σε Ελλάδα και Εξωτερικό, όπου κάποιος επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές του. Επιπλέον τόνισε ότι επειδή η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ διαθέτει πολλές δομές, γίνεται προσπάθεια οι ειδικότητες των σπουδών να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των δομών. Τόνισε επίσης ότι σπουδαστές του ΔΙΕΚ που έκαναν πρακτική άσκηση σε έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων έλαβαν διθυραμβικές κριτικές για την ποιότητα της δουλειάς και του χαρακτήρα τους. 

Επιπλέον ανέφερε ότι το ΔΙΕΚ υλοποιεί σεμινάρια για όλους τους δημότες και έχει συνεργασίες με πανεπιστήμια, επιμελητήρια κλπ ενώ όλα του τα εκπαιδευτικά εργαλεία είναι τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα από φέτος διαθέτει και ηλεκτρονική πλατφόρμα για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19. Επιπλέον διαθέτει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για τους σπουδαστές που θα χρειαστεί να συμμετέχουν δια ζώσης στα εργαστήρια. 

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και νόμιμος εκπρόσωπος του ΔΙΕΚ, Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Τουριστικό Τμήμα που ετοιμάζει τους επαγγελματίες του αύριο που θα καλύψουν θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα. “Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να συμμετέχουν στο στήσιμο και υλοποίηση προγραμμάτων για την κρουαζιέρα, διάφορες εκδηλώσεις, τουριστικές εκθέσεις κ.α. Επιπλέον δημιουργείται μία ξεχωριστή ιστοσελίδα όπου θα αναρτηθούν όλα τα βιογραφικά των αποφοίτων για να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες για τη δουλειά τους. Στόχος μας είναι να μειωθεί το ποσοστό της νεανικής ανεργίας” εξήγησε ο κ. Βεργής. 

Η Λέτα Αργυράκου

Τέλος η Λέτα Αργυράκου, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων, γεμολόγος με ειδίκευση στο διαμάντι αλλά και υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και σεμιναρίων, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικές οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι σπουδαστές που συμμετέχουν σε αυτά. Επιπλέον αναφέρθηκε σε μία έκθεση κοσμήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του ΔΙΕΚ που αποτελεί μέρος του προγράμματος με τον  τίτλο” Το μέλλον είναι το κόσμημα μας” που τρέχει εδώ και δύο χρόνια.

 

Επιπλέον φέτος κατατέθηκε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για συνεργασία με τη φινλανδική σχολή OMNI στον τουριστικό τομέα. Σημειώνεται ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα παρατείνονται, και ενώ αναβλήθηκαν οι κινητικότητες των σπουδαστών λόγω κορονοΪού, οι δράσεις των προγραμμάτων κατά τόπους συνεχίζονται. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.diek.gr

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link