Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:53

Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, οι ελλείψεις στα σχολεία της χώρας αλλά και στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί συναδέλφων τους, αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω της πανδημίας.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι, μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα» αναγράφονταν στο κεντρικό πανό. 

Εκπαιδευτικοί, ύστερα από κάλεσμα των ΕΛΜΕ-Θ και του Συντονιστικού αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια, έκαναν πορεία που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι «δεν θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια», ενώ ζήτησαν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα τμήματα έχοντας ως μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά, αλλά και με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:53Source link