Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Την άρση του περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων ζητάει ο Αθ. Λιούπης


Μοιράσου το άρθρο:

Την επαναφορά του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης-διασκέδασης στον Δήμο Βόλου, μετά και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την Covid-19 ζητά με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, προωθώντας αίτημα του Συλλόγου Εστίασης -καφέ, μπαρ, κέντρων διασκέδασης- Μαγνησίας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής μετέφερε τις ανησυχίες του κλάδου, με τους επιχειρηματίες να σημειώνουν ότι η επιβολή των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα στα κέντρα διασκέδασης έχει άμεσο αντίκτυπο στα ήδη μειωμένα έσοδα των επιχειρήσεών τους, στην υποαπασχόληση των εργαζομένων τους και την περαιτέρω οικονομική καταπόνηση του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της πανδημίας.

Ο κ. Λιούπης επισήμανε πως τα πρόσθετα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν εφαρμόστηκαν πιστά και οι καταστηματάρχες συνέβαλαν στην αποφυγή εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα, καθώς εδώ και 15 ημέρες δεν έχει σημειωθεί κανένα εγγεγραμμένο κρούσμα κορονοϊού.

Δεδομένων των συνθηκών, και έχοντας υπόψη τόσο την ευσυνειδησία των επιχειρηματιών όσο και τα δεδομένα της μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να δρομολογήσουν την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον Βόλο μετά την 14η Σεπτεμβρίου, ενέργεια που ο ίδιος χαρακτηρίζει σημαντική για τη στήριξη των επαγγελματιών, την αποφυγή επιδείνωσης της ανεργίας και την επιβίωση των επιχειρήσεων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. 

Μοιράσου το άρθρο:Source link