Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για παλιό σχολείο Α. Κερασιάς


Μοιράσου το άρθρο:

Παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία της Κ. Κερασιάς, η Αρχιτεκτονική Μελέτη και Πρόταση αποκατάστασης του παλιού σχολείου της Άνω Κερασιάς που εκπόνησε ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός και πρώην Προϊστάμενος της 5ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Δημήτρης Παλιούρας.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με την Τοπική Κοινότητα Κερασιάς. Η μελέτη αποτελεί μια προσφορά του κ. Δημητρίου Παλιούρα προς τον Σύλλογο και τον τόπο και έχει ως στόχο την εφαρμογή της, προκειμένου το καμένο σχολείο από τους Γερμανούς κατακτητές να αποκατασταθεί και να λάβει νέα χρήση.

 

Σύμφωνα με την πρόταση ο χώρος θα έχει άμεση σχέση με την ιστορία του χωριού και της περιοχής και ιδιαίτερα με την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Εναλλακτικά, ο χώρος έχει προβλεφθεί σε περιόδους που απαιτείται να υποστηρίζει και δράσεις πολιτισμού. Η όλη ενέργεια οφείλεται στην καλή σχέση που έχει ο Σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια, με τον κ. Δ. Παλιούρα και φυσικά στην απέραντη φιλοτιμία και την καλή του διάθεση να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που αποτελούσε όνειρο για δεκαετίες όλων των πατριωτών Κερασιωτών.

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link