Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ναυαγοσωστικές εταιρείες καταγγέλλουν τον Δήμο Σκιάθου

Συνεχίζεται το σίριαλ με τις δυο ναυαγοσωστικές εταιρείες στη Σκιάθο, που διεκδικούν να πληρωθούν, για υπηρεσίες που παρείχαν τον Αύγουστο και «έστησαν» και οι δύο ναυαγοσωστικούς πύργους στα ίδια σημεία και σε απόσταση τριών μέτρων.
Eπιστολή-καταγγελία στον Δήμο Σκιάθου, που κοινοποιείται στο Λιμεναρχείο Σκιάθου και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου απέστειλε η Σχολή Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών «ΚΛΑΔΟΣ ΚΣΕΝ΄S -ΙΚΕ» καταγγέλλοντας τον Δήμο για παρατυπίες αναφορικά με τη σύναψη δεύτερης σύμβασης για το ίδιο έργο στον ίδιο χώρο, με άλλο συμβαλλόμενο.

«Αναθέσατε το έργο που εμείς ήδη νομίμως και επιτυχώς εκτελούμε» αναφέρει η εταιρεία και στην επιστολή της δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι δικό μας πρόβλημα το ότι αδυνατείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ ακύρωσης (έστω και προσωρινής) μιας απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και μιας ακύρωσης Σύμβασης», αναφέρει η εταιρεία απευθυνόμενη στον δήμαρχο.
Όπως αναφέρει, «όταν κάποιος χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε προσχήματα και αιτιολογίες προχωράει στη σύναψη δεύτερη σύμβασης για το ίδιο έργο στον ίδιο χώρο με άλλο συμβαλλόμενο, ενώ ο πρώτος έχει στα χέρια του έγκυρη και ισχυρή σύμβαση, απλά παρανομεί. Πρόκειται για συμπεριφορά που παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και ηθικής την οποία καταγγέλλουμε και για την οποία διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, όπως επίσης καταγγέλλουμε και το γεγονός ότι επίσης παράνομα και αντισυμβατικά δεν μας έχετε εξοφλήσει για το έργο που ήδη έχουμε εκτελέσει και τιμολογήσει (από 7-8-2020 έως 31-8-2020) χωρίς να έχει ακυρωθεί η μεταξύ μας σύμβαση.

Εμείς για λόγους που αφορούν στη νομιμότητα, το αίσθημα ευθύνης και τα υψηλά ιδανικά από τα οποία εμφορούμαστε, αφού το έργο που εκτελούμε αφορά το δημόσιο συμφέρον, σας δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στις παράλογες και παράνομες αξιώσεις σας. Θα παραμείνουμε στις θέσεις μας μέχρι την 30-9-2020, όταν και λήγει η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει με την υπογραφή της ανωτέρω σύμβασης με τον Δήμο σας και θα εξακολουθήσουμε να τηρούμε πιστά όλους τους όρους αυτής, εκτός εάν εντωμεταξύ υπάρξει κάποια δικαστική απόφαση, η οποία να ακυρώνει την ανωτέρω σύμβαση, οπότε τότε θα απομακρυνθούμε από τις θέσεις μας και θα αποδώσουμε ελεύθερες τις παραλίες, ή έστω μια έγγραφη παραγγελία της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ποινικές ευθύνες από ενδεχόμενο πνιγμό κλπ».
Σημειώνεται ότι στις 7 Αυγούστου ανατέθηκε στην KLADOS ΚΣΕΝ-S IKE η ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου, στον Βρωμόλιμνο, την Αγία Παρασκευή, τις Κουκουναριές και την Αγία Ελένη.