Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Προγραμματισμός και θετικές επιστήμες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων


Μοιράσου το άρθρο:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Προγραμματισμός και Θετικές Επιστήμες» που συνδιοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα την ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Μαγνησίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη στοά του Πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα οφέλη του προγραμματισμού προς την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής, καινοτόμας και δομημένης σκέψης, ειδικά αν αυτός συνδυαστεί με δραστηριότητες που σχετίζονται με επιστήμες, τεχνολογία, και μαθηματικά. Η εκδήλωση σημείωσε την ανάγκη της ίσης συμμετοχής αγοριών και κοριτσιών σε δραστηριότητες θετικών επιστημών και προγραμματισμού, έτσι ώστε η κοινωνία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες όλου του πνευματικού κεφαλαίου προς την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του 21ο αιώνα. Τέλος το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη ψηφιακών μαθησιακών εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα των Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης με στόχο το κτίσιμο γνώσεων προγραμματισμού και δεξιοτήτων αναλυτικής σκέψης.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι Κωνσταντίνος Παναγιώτου και Αλέξανδρος Καπανιάρης, συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας, και η Στέλλα Δημητρακοπούλου, πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Μαγνησίας.

Εκτός από την ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από τη Σλοβενία, την Κροατία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και τη Βουλγαρία.

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link