Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Έφθασαν στην Ελλάδα τα πρώτα ψυγεία για τα εμβόλια της PfizerΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 19:33

Έφθασαν στην Ελλάδα τα πρώτα ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer

Τα πρώτα επτά, ειδικά σχεδιασμένα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού, έφτασαν ήδη στην Ελλάδα.

Τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ άλλα επτά αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Πρόκειται για ψυγεία βαθέως ψύξεως, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβολίων. Την εβδομάδα που έρχεται, αναμένονται άλλα επτά αντίστοιχα ψυγεία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους και με βάση το ρεπορτάζ, κάποιοι εκ των ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open TV θα γίνουν άμεσα εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 19:33Source link