4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ζέττα Μακρή: «Πράσινο φως για τον λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου»

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, ότι υπεγράφη η θετική γνωμοδότηση για τον καθορισμό ορίων της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης Λιμένος Αγνώντα Σκοπέλου.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου είχε αποστείλει, από τις 25 Ιουνίου 2020, σχετική επιστολή ζητώντας, από την αρμόδια διεύθυνση δημόσιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, την έγκριση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου». Με την πρόταση ζητείται να εγκριθεί ο καθορισμός χώρος, που εξομοιούται με την Ζώνη Λιμένα στον Όρμο Αγνώντα Σκοπέλου, ώστε να πραγματοποιηθεί, απρόσκοπτα, το σύνολο των έργων της αποκατάστασης του λιμένος. Η έγκριση της πρότασης – απόφασης του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου από την διεύθυνση δημόσιας περιουσίας είναι η απαραίτητη διαδικαστική και γραφειοκρατική προϋπόθεση της αδειοδότησης για την έναρξη του συνόλου των εργασιών υλοποίησης αποκατάστασης του συγκεκριμένου λιμένος. Σημειώνεται ότι η σπουδαιότητα της ως άνω αδειοδότησης είναι πολύ μεγάλη διότι διασφαλίζει τα όρια του χώρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για την λειτουργικότητα του λιμένος χωρίς να θίγονται τα νόμιμα δικαιώματα τρίτων ή ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, και, συνεπώς, η απουσία της αναστέλλει κάθε πρόοδο του έργου.
Η κ. Μακρή ενημέρωσε τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σ. Περίσση αλλά και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου κ. Α. Ξηντάρη για την εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, η οποία μέχρι τώρα καθυστερούσε, με αποτέλεσμα την αδυναμία έναρξης των απαιτούμενων εργασιών του τόσο σημαντικού, για την Σκόπελο, έργου.