Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κ. Καραμανλής σε Ζ. Μακρή: «190.340€ για το οδικό δίκτυο του Αγ. Κωνσταντίνου Σκοπέλου»

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
“Συνεπής, για ακόμη μία φορά, στις δεσμεύσεις του προς την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός οικονομικός σχεδιασμός του υπουργείου του έχει τροποποιηθεί, σημαντικά, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες, που προέκυψαν, από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 190.340€ (συμπ. ΦΠΑ) για το έργο: «Αποκατάσταση – στήριξη της οδού στην θέση Άγιος Κωνσταντίνος του Δήμου Σκοπέλου λόγω έκτακτων αναγκών, που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (A’ φάση)», σήμερα, Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020.
Ο κ. Καραμανλής, στην από 21 Οκτωβρίου 2020 συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης, που είχε με την κ. Μακρή, είχε κατανοήσει την σοβαρότητα του ζητήματος αφού, δυστυχώς, από την τελευταία πλημμύρα του Απριλίου 2020, εκτός όλων των άλλων, καταστράφηκε, ολοσχερώς, ο παράκτιος δρόμος Σκοπέλου – παραλίας Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω κατολισθητικών φαινομένων, με αποτέλεσμα οι παρακείμενες κατοικίες του δρόμου να κινδυνεύουν, με κατολίσθηση, σε πιθανό μελλοντικό καιρικό φαινόμενο, που θα παρουσιασθεί στο νησί. Δεδομένου ότι το έργο θεωρείται, εξαιρετικά, ώριμο ως προς την υλοποίησή του, αφού οι μελέτες του, που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί, ο Υπουργός προέβη σε αυτή του την απόφαση, προκειμένου να μην διακυβευθεί άλλο η ασφάλεια των δημοτών, μετά από στενή συνεργασία των υπηρεσιών του με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου,
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Καραμανλή τόσο για τις ταχύτατες ενέργειές του να διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Σκοπέλου βελτιστοποιώντας την ποιότητα της ζωής τους όσο και για την στήριξη της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, η οποία αδυνατεί να χρηματοδοτήσει, από ιδίους πόρους, ένα τέτοιο έργο υψηλού κόστους”