Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ποσό 1,6 εκ. ευρώ για την ανάδειξη πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων σε Σκιάθο και Σκόπελο


Μοιράσου το άρθρο:

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης συνολικού ύψους 1,61 εκατομμυρίου ευρώ, που οδηγεί σε έργα για την ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού αποθέματος στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Πρόκειται για τα έργα:

-Στερέωση και αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου,  με πίστωση  300.000 ευρώ

-Στερέωση – αποκατάσταση  κτιρίων και ανάπλαση – ανάδειξη λιθόστρωτων δρόμων Κάστρου Σκιάθου,  με πίστωση  900.000 ευρώ

-Στερέωση και αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, με πίστωση  250.000 ευρώ.

-Αποκατάσταση Ι.Μ. Κοιμήσεως της  Θεοτόκου (Επάνω Παναγιά – Παναγίτσα) Σκοπέλου, με πίστωση  160.000 ευρώ.

Τελικός δικαιούχος των έργων είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

«Σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, συντηρούμε και αναδεικνύουμε  τέσσερα χαρακτηριστικά  πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, που αποτελούν πόλο έλξης για τους  επισκέπτες στη Σκιάθο και στη Σκόπελο», δήλωσε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: “Αποδίδουμε στην κοινωνία τα  μνημεία γιατί μόνο έτσι τα προστατεύουμε, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν των νησιών της Θεσσαλίας,  αναδεικνύουμε  χώρους υψηλής αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε τις τοπικές νησιωτικές  οικονομίες».

Μοιράσου το άρθρο:Source link