Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών σήμερα στο Βόλο


Μοιράσου το άρθρο:

Μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας πραγματοποιούν σήμερα αγρότες της Μαγνησίας στο πλαίσιο δράσεων που  πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλογών Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θοδωρής Γεωργαδάκης, οι αγρότες από τη Ζαγορά θα συναντηθούν στις 10π.μ. στον κόμβο της Άλλης Μεριάς στον Περιφερειακό με αγρότες από τη Δράκειας και το Νότιο Πήλιο και μέσω του Περιφερειακού θα κατευθυνθούν στην οδό Λαρίσης όπου θα ενωθούν με τους αγρότες από τον Αλμυρό και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης, εμείς οι αγρότες αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα καλλιέργειας και επιβίωσης και γιατί από παχιά λόγια είμαστε χορτάτοι παίρνουμε τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης με όλα τα μέτρα προστασίας.

  1. Διεκδικούμε

1. Να δοθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνει συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.

2. Να ανοίξει το σύστημα αιτήσεων του μέτρου 21 που αυτή την στιγμή είναι κλειστό για όλους τους ελαιοπαραγωγούς που κάνουν ΟΣΔΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

3. Διεκδικούμε μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

4. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα”.

Μοιράσου το άρθρο:Source link