Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο διεκδικεί ο Δήμος Βόλου


Μοιράσου το άρθρο:

Τη δημιουργία Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου διεκδικεί ο Δήμος Βόλος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25-1-2021) σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για πρόταση – πρωτοβουλία που υποβλήθηκε από τον συντοπίτη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος, το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται στο Βόλο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο και τον πρόεδρο του Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου, που εδρεύει στο Πέραμα, για να συζητήσουν την προοπτική αυτή.

Ειδικότερα, ο Δήμος πρόκειται να υποδείξει τους χώρους που έχει επιλέξει για τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, καθώς σύμφωνα τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η προοπτική είναι, το Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο να στεγαστεί στον ίδιο χώρο.

«Ο φάκελος του Μουσείου της Αργούς είναι έτοιμος και πλήρης. Αν αύριο βρούμε τη χρηματοδότηση, σε δύο μήνες δημοπρατούμε» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου προσθέτοντας πως φαίνεται να υπάρχει μια θετική διάθεση από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και την Περιφέρεια ώστε το Μουσείο αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Ο ίδιος τόνισε πως με το Μουσείο της Αργούς και το Πολεμικό Μουσείο, ο Βόλος θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ειδικότερα από τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή με κρουαζιερόπλοια, αλλά και από μαθητές σχολείων, πανεπιστημίων κλπ. Παράλληλο όφελος θα είναι – όπως είπε – η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας που έχει ανάγκη η πόλη.

Μοιράσου το άρθρο:Source link