Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η αντιπολίτευση ζητά να ελεγχθούν για παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Πηλίου


Μοιράσου το άρθρο:

Έλεγχο για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού και της πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρίνας Συρίη, καθώς και ακύρωση της 4ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά σύσσωμη η μείζονα μειοψηφία του Δήμου με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου αναφέρει πως “η υποβάθμιση του Δήμου Νοτίου Πηλίου συνεχίζεται καθημερινά από το κακόγουστο θίασο του κυρίου Μιτζικού. Με αφορμή την αλλαγή του τρόπου πραγματοποίησης της 4ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μια ώρα πριν την έναρξη της, μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Μιτζικού στη νέα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συριή, οδήγησε και τα οκτώ (8) μέλη της μείζονος μειοψηφίας στην κατάθεση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ζητώντας την ακύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον έλεγχο για πειθαρχικές παραβάσεις της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συριή Μαρίνας αλλά και του ίδιου του Δημάρχου κ. Μιτζικού Μιχαήλ”.

Όπως αναφέρουν για τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου,  “δεν συμμετείχαμε στην εν λόγω συνεδρίαση εξαιτίας της ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ της σύμφωνα με τη υπ. αρ.πρωτ.:2170/11-2-2021 πρόσκλησης σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση «ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ». Αντ’ αυτού , δύο (2) ώρες πριν την έναρξη , στάλθηκε email από τον πρακτικογράφο του Δ.Σ. κ.  Κουτσερή Απόστολο, στο οποίο η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Συρίη Μαρίνα επικαλούμενη αντικειμενικές δυσκολίες λόγω κακοκαιρίας , αποφάσισε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης «δια περιφοράς» παραβιάζοντας και παραποιώντας την από 11-2-2021 πρόσκληση για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου δια τηλεδιάσκεψης».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link