Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μπογιές και συνθήματα στο γραφείο της Νίκης ΚεραμέωςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 23:54

Μπογιές και συνθήματα στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι. Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στο χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη .

Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απόψε επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι στην οδό Αριστοφάνους 4.

Γράψαμε συνθήματα που αφορούν το σύνολο των θεμάτων της συγκυρίας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή τρία είναι τα κύρια θέματα της επικαιρότητας. Στην Παιδεία το φρικτό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη ψηφίστηκε,οι σχολές παραμένουν κλειστές και προκηρύσσονται θέσεις για 1030 ειδικούς φρουρούς κι όχι για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις Σχολές με μέτρα προστασίας.Σήμερα στο ΑΠΘ συνελήφθησαν 31 φοιτητές/τριες και πρυτανεία-κυβέρνηση ΝΔ κι αστυνομία προέβησαν σε κρεσέντο βίας κι αυταρχικότητας μέχρι το σημείο να σέρνουν και να δέρνουν ξεγυμνωμένο φοιτητή.Να καταλάβουν ότι ο νόμος που μετατρέπει σε ΑΤ τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί!Παράλληλα ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε οριακό σημείο και ξεκινά απεργία δίψας για το δίκαιο αίτημά του να μεταχθεί στον Κορυδαλλό.Η φαμίλια Μητσοτάκη ως τσιφλικάδες πέρα από τη χώρα νομίζει ότι της ανήκει και η ζωή του Κουφοντίνα.Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα ΤΩΡΑ! Αν υπάρξει νεκρός,θα είναι ο πρώτος στην μεταπολίτευση,και η (ακρο)δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης και της πρεσβείας των ΗΠΑ βαμμένα με αίμα και αποκλειστικά υπεύθυνη για οτιδήποτε ακολουθήσει. Αλληλεγγύη στον Δ.Κουφοντίνα και στους συλληφθέντες στις παρεμβάσεις στο Υπ Υγείας, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και σε όσους συνελήφθησαν στην πορεία αλληλεγγύης!Τέλος,δεν παραβλέψαμε μια αναφορά σε όσα με την ανοιχτή κάλυψη της Μενδώνη και του Μητσοτάκη συμβαίνουν στο χώρο του πολιτισμού γύρω από τον Λιγνάδη.

Τελικά οι ”άριστοι” της ΝΔ δεν ηξεραν,δεν είδαν σε σωρεία κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος γυναικών και ανηλίκων.Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς.Είμαστε στο πλάι των θυμάτων μέχρι τέλους ενάντια σε σεξισμό,πατριαρχία και εργοδοτική αυθαιρεσία!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 23:55Source link