Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου προχωράει στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων


Την κατανόηση των δημοτών ζητάει η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και η ΔΕΥΑ, καθώς  έχει ξεκινήσει η υλοποίηση τριών μεγάλων έργων υποδοχής, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της.

Τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είναι:

  1. Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμών δικτύου ύδρευσης (ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ), Προϋπολογισμού 2.5 εκ. ευρώ
  2. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ.Γεωργίου και Αερινού και αγωγών μεταφοράς, Προϋπολογισμού 2.5 εκ. ευρώ
  3. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης ΤΚ Κεραμιδίου, συνολικού Προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ

Το έργο της ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ αφορά όλο  το Δήμο Ρήγα Φεραίου και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και αυτοματισμό του δικτύου ύδρευσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνεται αντικατάσταση των παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα». Προκειμένου να γίνει αυτή η διαδικασία ήταν επιβεβλημένη η προεργασία από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΡΦ ώστε να γίνει από τον ανάδοχο η τοποθέτηση των νέων υδρομέτρων. Ήδη έχει γίνει αντικατάσταση στον οικισμό της Χλόης, στις εργατικές κατοικίες και σε μεγάλο μέρος του Βελεστίνου. Η αποκατάσταση των οποιοδήποτε βλαβών και παρεμβάσεων στα φρεάτια θα γίνει άμεσα από τους τεχνικούς (ξεκίνησαν κιόλας οι εργασίες).

Να σημειωθεί ότι η ανοικτή επιστολή της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου καταλήγει με την παράκληση προς τους δημότες να δείξουν κατανόηση και λίγη ακόμη υπομονή ώστε να ολοκληρωθεί το τεράστιο αυτό έργο προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ.

Η περάτωση του θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας σωστής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης  καθώς μας παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού των διαρροών και παρακολούθησης της λειτουργίας του.

Σας θέλουμε σύμμαχο στην προσπάθεια μας ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να έχουμε ΤΟ ΝΕΡΟ που μας αξίζει.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link