Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα


Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 17 του μηνός η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν το συνέδριο αφορούν, μεταξύ άλλων, την εθνική στρατηγική, την ποιότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική του προϊόντος, το μέλλον του βαμβακιού μέσα από μία αειφόρο ανάπτυξη, τους εχθρούς και τις ασθένειες του προϊόντος, τη γεωργία ακριβείας, τη βελτίωση συστημάτων παραγωγής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

Επίσης, θα παρουσιαστούν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα αποτελέσματα της Μελέτης του Στρατηγικού σχεδιασμού της καλλιέργειας βάμβακος στην Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια, με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link