Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συμπληρωματική προκαταρκτική για τους θανάτους στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο


Συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου αναφορικά με τη λειτουργία του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων, με αφορμή τους θανάτους ηλικιωμένων από κορονοϊό. Διερευνάται κατά πόσο διεύθυνση και προσωπικό τήρησαν τα μέτρα για τη μη διάδοση της ασθένειας. Η συμπληρωματική προκαταρκτική αφορά στην περίοδο από 1η έως 13 Σεπτεμβρίου και έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου να ενημερώσει για τον αριθμό των θανάτων φιλοξενουμένων στο ίδρυμα που είχαν διακομιστεί στο Νοσοκομείο και κατέληξαν εκεί.

Η Εισαγγελία διερευνά εάν πράξεις ή και παραλείψεις των εργαζόμενων οδήγησαν στη διασπορά του ιού στους ηλικιωμένους, κάποιοι εκ των οποίων κατέληξαν. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρώτης προκαταρκτικής, η οποία είχε ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, είχε διερευνηθεί αν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας των τροφίμων της δομής από τον κορονοϊό, όπως ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο αριθμός τότε των κρουσμάτων είχε πλησιάσει τα 35 και είχαν χάσει τη ζωή τους πολλοί ηλικιωμένοι.

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link