1 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Επιστολή προς Γ. Πλακιωτάκη για το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ»


Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, αναφερόμενος στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Aegean Flying Dolphin, που εξυπηρετεί στη γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες.

Στην με αρ.πρωτ. 13417/19.09.2021 επιστολή ο Δήμαρχος επισημαίνει “το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όσον αφορά την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, καθόσον το υδροπτέρυγο παρουσιάζει συχνά μηχανικές βλάβες και τα δρομολόγια μένουν ανεκτέλεστα, ταλαιπωρώντας δεκάδες επιβάτες”. Μάλιστα τονίζει ότι “η συχνή ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων από μηχανικές βλάβες και καιρικές συνθήκες, που δεν είναι σε βαθμό απαγόρευσης απόπλου,καταδεικνύουν πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης”.

Παράλληλα, εν όψει της χειμερινής περιόδου και με γνώμονα την αναγκαιότητα καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και των τριών νησιών, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υπουργού “το πρόβλημα της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Βόλου”.

.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link