2 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Λάρισα: Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ομιλητής στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι


Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνουν το “2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι”, αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί στη Λάρισα, στη “Σκεπαστή Αγοράς Νεάπολης”, υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και την υποστήριξη του ΣΘΕΒ.
Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός θα μιλήσει για την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι ενώ οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, την ποιότητα, την Ευρωπαϊκή προοπτική του προϊόντος, το μέλλον του βαμβακιού μέσα από μία αειφόρο ανάπτυξη, τους εχθρούς και τις ασθένειες του προϊόντος, τη γεωργία ακριβείας, τη βελτίωση συστημάτων παραγωγής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόποι καλλιέργειας αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.
Επίσης, θα παρουσιαστούν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα αποτελέσματα της Μελέτης του Στρατηγικού σχεδιασμού της καλλιέργειας βάμβακος στην Ελλάδα.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί, εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν και την πρόσδοση προστιθέμενης αξίας σε αυτό.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link