2 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κ. Τσιάρας: Σε δύο χρόνια έτοιμο το αναβαθμισμένο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας


Μέσα σε δύο χρόνια το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας θα έχει αλλάξει ριζικά όψη.

Με χρηματοδότηση 4,1 εκ ευρω απο το ΕΣΠΑ Θεσαλλίας αναβαθμίζεται ενεργειακά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρουσίασαν το σχέδιο αναβάθμισης των δικαστηρίων Λάρισας και Καρδίτσας από τη Λάρισα, μετά το τέλος των αγιασμών για την έναρξη του δικαστικού έτους.

Στο Μέγαρο της Λάρισας, που διανύει την έκτη δεκαετία παρουσίας του, θα τοποθετηθούν νέα σκίαστρα, μονώσεις ανώτερης ενεργειακής κλάσης, κουφώματα και συστήματα θέρμανσης. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, το έργο έχει ήδη ενταχθεί, και σε 5 μήνες θα γίνει η δημοπρασία.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων και την πιλοτική δίκη για υποθέσεις που αφορούν δάνεια, τραπεζικές συμβάσεις, εργατικές διαφορές και υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε η πρ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέτα Μπασδέκη, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων τάσσεται κατά, θεωρώντας ότι η πιλοτική δίκη δεν θα λειτουργήσει υπέρ των αδυνάμων πολιτών.

“Σε κάθε μεταρρύθμιση υπάρχουν ενστάσεις, πρέπει όμως να προχωρήσουμε προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων, υπέρ των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας”, απαντά ο κ. Τσιάρας.

Μεγάλο στοίχημα για τους δικαστικούς λειτουργούς αποτελεί και η διεκπεραίωση  των αναρίθμητων εκκρεμών ποινικών υποθέσεων που δεν εκδικάστηκαν λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.Source link