29 Νοεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

“Aντιγόνη” του Σοφοκλή στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας


Μια παράσταση, που έχει ήδη αποσπάσει θερμές κριτικές, την Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος.

Πρόκειται για την 3η συνεχή χρονιά που η παράσταση ταξιδεύει σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα ενώ αυτό το καλοκαίρι οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία νέα, δεύτερη, εκδοχή της παράστασης.

Η «Αντιγόνη» της Ομάδας Σημείο Μηδέν είναι το αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στην αρχαία Τραγωδία, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018. Για τις ανάγκες της ερευνητικής διαδικασίας και της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση του έργου από τον Δημήτρη Δημητριάδη.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης, Ντίνος Παπαγεωργίου.
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας), δεκτές ατέλειες Σ.Ε.Η.
Πληροφορίες / Κρατήσεις: simeiomiden.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link