4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Λάρισα: Αδήλωτες υπερωρίες και εργασία μέσω εργολαβικού γραφείου για τους διανομείς καταγγέλλει η διοίκηση του συνδικάτου


Υπερωρίες που φτάνουν έως και τις 100 ώρες τον μήνα συμπληρώνουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι ταχυμεταφορείς (ο νόμος προβλέπει έως 140 ετησίως) ενώ παράλληλα υπόκεινται και σε αξιολόγηση για τον αριθμό των παραγγελιών και την ταχύτητα με την οποία τις εκτελούν. Αυτό ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας ο Φ. Παπανικολάου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού, με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε η πρόσφατη κίνηση της efood να ζητήσει από τους διανομείς των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις είχαν λήξει, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία ως freelancer.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παπανικολάου, η συγκεκριμένη εταιρία απασχολεί στη Λάρισα περίπου 110 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν προσληφθεί μέσω εργολαβικού γραφείου που έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την εταιρία, “με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα”.

Το Συνδικάτο περνώντας στην αντεπίθεση έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 22 του μηνός, 4ωρη στάση εργασίας, ενώ συγκαλεί αύριο, Τρίτη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για συντονισμό της δράσης και με τα συνδικάτα άλλων πόλεων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link