29 Νοεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ανάβαση οργανώσεων του ΚΚΕ στον Κίσσαβο για την προστασία του περιβάλλοντος


Πεζοπορία και ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου, το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, διοργανώνουν οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολύμορφη δράση που αναπτύσσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, “για να μη γίνουν τα βουνά και ο φυσικός πλούτος της περιοχής βορά στα επιχειρηματικά τους σχέδια”.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους, “η κυνική λογική των αστικών δυνάμεων, ότι για να προστατευτεί το δάσος και το βουνό πρέπει να αναπτυχθεί η εμπορευματοποίησή τους χρειάζεται να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία”.

Οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επισημαίνουν πως, “είναι η ίδια εγκληματική πολιτική που από την μία αφήνει απροστάτευτα τα δάση και το λαό στις πυρκαγιές, και από την άλλη βάζει εισιτήριο για την είσοδο στον Όλυμπο και στη συνέχεια και σε άλλα βουνά. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει την εκμετάλλευση των δασών, συνολικά του φυσικού πλούτου, δηλαδή ότι ο λαός να μπορεί να απολαύσει μόνο αν πληρώσει”.

Πληροφορίες και οδηγίες για την πεζοπορία

Η διαδρομή είναι βατή και χαρακτηρίζεται εύκολη για αρχάριους ορειβάτες. Αν χρειαστεί θα γίνουν ομάδες με βάση το επίπεδο των αναβατών. Η ανάβαση θα γίνει με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών. Θα ξεκινήσει από το Καταφύγιο του ΕΟΣ (θέση Κάναλος 1604μ) μέχρι την κορυφή του Προφήτη Ηλία 1978μ. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες. Στην επιστροφή (κατόπιν συνεννόησης) θα υπάρξει η δυνατότητα για να επισκεφθούμε και το Καταφύγιο του ΕΟΣ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να έχουν μαζί τους:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid τεστ 48ωρου ή self test 24ωρου.

–Ενδυση: Πρέπει να φοράνε ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι ή φόρμα, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά μπλούζα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι και ζευγάρι κάλτσες, ελαφρύ αντιανεμικό.

–Εφόδια: Πρέπει να έχουν μαζί τους νερό (1,5 λίτρο), και φαγητό (ξηρά τροφή, π.χ. σταφίδες, μπάρες, ένα σάντουιτς ή δύο τοστ) σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης.

Το Πρόγραμμα της δραστηριότητας

Η αναχώρηση για την πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 8:10 π.μ. από το πάρκινγκ του πάρκου Αλκαζάρ.

 

-Άφιξη στο Καταφύγιο του ΕΟΣ 9:30π.μ.

· Συγκέντρωση των επισκεπτών και έναρξη ανάβασης 9:45- 10:00 π.μ.

· Επιστροφή στο Καταφύγιο 12:00 π.μ. και στάση για ξεκούραση μέχρι 13:00

· Επίσκεψη στο χωριό Σπηλιά στις 13:30 μ.μ. (προαιρετικά)

· Επιστροφή στη Λάρισα στις 15:00

 

Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ.Source link