2 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η κάλυψη των 50 περίπου κενών εκπαιδευτικών στη Β/θμια


Σε 50 ανέρχονται τα κενά των εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας και αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ζητήθηκαν ήταν στις θέσεις τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως αστάθμητοι παράγοντες συνέβαλλαν στην δημιουργία των προαναφερόμενων κενών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Σταχτέας, οι αστάθμητοι αυτοί παράγοντες είναι οι άδειες ασθένειας, άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης ή άδεις λοχίας αλλά και άδειες άνευ αποδοχών για σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Επιπλέον υπήρξαν κενά αναπληρωτών για τα πειραματικά και πρότυπα αλλά και για τα τμήματα ένταξης τα οποία θα καλυφθούν και αυτά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον φέτος όταν ένας αναπληρωτής έκανε δήλωση ενδιαφέροντος του ζητούνταν να δηλώσει αν τον ενδιαφέρει να υπηρετήσει και ως τριμηνίτης για να καλυφθούν απουσίες εκπαιδευτικών από την εργασία τους λόγω του ότι ασθένησαν με covid-19. “Ήδη το υπουργείο διαθέτει κατάλογο με εκπαιδευτικούς που μπορούν άμεσα να προσληφθούν, αν παραστεί ανάγκη”, εξήγησε ο κ. Σταχτέας.

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.Source link