1 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δυναμική μοτοπορεία εργαζομένων της ταχυμεταφορών στο Βόλο


Μαζική συγκέντρωση και μοτοπορεία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, οι 100 περίπου εργαζόμενοι – διανομείς εταιρείας ταχυμεταφορών στο Βόλο, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που οργανώθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζομένους της.

Η συγκέντρωση των διανομέων έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας και όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Στύλλας, υπεύθυνος της ομάδας διανομέων της εταιρίας στο Βόλο, πρόκειται για μια κινητοποίηση καθαρά επαγγελματική (δεν είναι – όπως είπε – ούτε κομματική, ούτε συνδικαλιστική), με στόχο να αποκατασταθεί η καλή συνεργασία που υπήρχε μέχρι τώρα, με την εταιρεία.

Κύρια αιτήματα των διανομέων είναι, να ανανεωθεί η σύμβαση στους 115 εργαζόμενους, στους οποίους η εταιρεία πρότεινε να συνεχίσουν να δουλεύουν με μπλοκάκι, οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου και όχι τρίμηνες και να μη συνδέεται η αξιολόγηση με τα bonus.

«Οι διανομείς της εταιρείας έχουμε προσπαθήσει να διαφυλάξουμε την εικόνα της. Οι κινήσεις που έγιναν, ήταν μέσω του ψηφιακού ακτιβισμού από κόσμο που δεν είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία, απλά αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και έτρεξαν να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο» διευκρίνησε ο κ. Στύλλας, προσθέτοντας πως οι ίδιοι είναι τυπικοί και σωστοί στη δουλειά τους και – βέβαια – δεν θέλουν να προκαλέσουν κάποια ζημιά στην εταιρεία, αλλά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Στύλλα, η εταιρεία έχει κάνει κάποιες κινήσεις υποχώρησης, ωστόσο, από την πλευράς τους, περιμένουν να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν ενδοεταιρικά, ώστε να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί, πως στο Βόλο, το 65% των διανομέων της εταιρίας είναι μισθωτοί και το υπόλοιπο 35% freelancers.

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε δυναμική μοτοπορεία στο κέντρο του Βόλου, ενώ την ίδια ώρα, είχε κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας.Source link