4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Καρδίτσας προς Τσιάρα για μηνύσεις για την εφαρμογή μέτρων κατά του covid-19


H Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα ζητά να ενταχθούν στις διατάξεις τής μη αυτόφωρης διαδικασίας και οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αστυνομίας, για μηνύσεις που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και σχετίζονται με μέτρα που αφορούν τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αρκετά είναι πλέον και στη χώρα μας τα περιστατικά μηνύσεων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν αρνητές σε κάθε μέτρο, που η κυβέρνηση λαμβάνει, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλώνοντας άλλοτε υπερασπιστές του Συντάγματος κι άλλοτε πολέμιοι συνωμοσιών που σκοπό έχουν να καταστρέψουν το ανθρώπινο γένος. Αποδέκτες αυτών των μηνύσεων δεν είναι άλλοι από τους κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι πασχίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, σύμφωνα με τους νόμους και τις οδηγίες που δίδονται για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί από την αρχή της πανδημίας ρίχτηκαν στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και σιγά σιγά αποτέλεσαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, καθώς έγιναν αποδέκτες φραστικών, σωματικών και νομικών επιθέσεων, στην άσκηση των καθηκόντων τους. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια την πανδημίας, έως και σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από είκοσι περιστατικά μηνύσεων εις βάρος Αστυνομικών, με τις περισσότερες απ’ αυτές να καταγράφονται στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, από συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, οι οποίοι αρνούνταν επιδεικτικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων μας και σε κάθε επιβολή διοικητικού προστίμου, που η νομοθεσία επιτάσσει.

Κύριε Υπουργέ, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία την κυβέρνησης, μέσω του προσώπου σας, να προστατεύσει ως πολιτεία, ομάδες εργαζομένων που γίνονται αποδέκτες μηνύσεων, όταν εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και την πρόθεσή σας να εισάγεται για διαβούλευση, στο νέο Ποινικό Κώδικα, την προστασία του Ιατρικού και Εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρα μας.

Παρακαλούμε, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και ως εκπρόσωποι εργαζομένων, οι οποίοι έχουν γίνει αποδέκτες επανειλημμένων μηνύσεων από διάφορες ομάδες ευφάνταστων επαναστατών, όπως ενταχθούν στις διατάξεις της μη αυτόφωρης διαδικασίας και οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αστυνομίας, για μηνύσεις που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και σχετίζονται με μέτρα που αφορούν τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού από την εξάπλωση του κορονοϊού”.Source link