1 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δήμος Ελασσόνας: Καμία έκταση από βοσκοτόπια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


Την κάθετη αντίθεσή του στην εκμίσθωση έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Βλαχογιαννίου εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας σε συνεδρίασή του, υιοθετώντας ομόφωνα το ψήφισμα της τοπικής κοινότητας Βλαχογιαννίου με αφορμή την αίτηση που έχει καταθέσει μεγάλη επενδυτική εταιρεία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του προέδρου της κοινότητας Βλαχογιαννίου, Ανδρέα Παπακυπριανού στον δήμαρχο, Ν. Γάτσα, στην οποία τον ενημέρωσε για την πληροφόρηση που έχουν οι τοπικές αρχές για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην αξιοποίηση του βοσκότοπου από δεκάδες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
Ο κ. Γάτσας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της κοινότητας ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή και αντιτίθεται στην εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών, επειδή δεσμεύεται ωφέλιμος χώρος για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική βάση του δήμου.
Ο κ. Παπακυπριανός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών φορέων και ζήτησε να εισαγάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν θα έχουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας σε μια τέτοια επένδυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link