4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία και μεταφορά αφρικανικής σκόνηςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, 15:35

Καιρός: Ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει την Παρασκευή, με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, υψηλά ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 26 στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, 13 έως 29 βαθμούς στη Δυτική, 13 έως 25 στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 13 έως 26 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες, και υψηλά ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, και τοπικές ομίχλες από τις βραδινές έως τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, 16:09Source link