2 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δώρισε κούκλες και σκηνικά στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας


“Έχω τη γνώμη, πως κάθε κοινωνία πρέπει να τιμά, να ευχαριστεί τους συμπολίτες που με τη δουλειά τους, το μεράκι τους, την τόλμη τους κλπ την πήγαν πιο μπροστά, την έκαναν καλύτερη, της άνοιξαν δρόμους. Κι όταν καταφέρνει η κοινωνία να το κάνει, όσο αυτοί οι συμπολίτες είναι στη ζωή, τότε είναι γιορτή. Μια γιορτή για όλους!”
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Πάνο Σάπκα, σχετικά με την εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, πρός τιμήν της κας Κάκιας Χαλίμαγα, με αφορμή “τη δωρεά της που αποτελείται από κούκλες και σκηνικά που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και μας χάρισαν συγκινήσεις και γέλια, αλλά κυρίως μας εμφύσησαν αγάπη για την πόλη μας, το σχολείο, το περιβάλλον, μας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η δημιουργία και η έκφραση, μας δίδαξαν αρχές όπως ο σεβασμός, η υπομονή, η τήρηση των εθίμων, η φιλία, η συνεργασία, η εντιμότητα”.


Από την πλευρά της η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού, επεσήμανε, ότι “η πράξη της δωρήτριας αποτελεί δείγμα μεγαλοσύνης από μια δημιουργό που μέσω ενός σύγχρονου Μουσείου καθιστά κτήμα όλων αντικείμενα που με τόση αγάπη δημιούργησε και ζωντάνεψε μέσα από παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια”.


Από την πλευρά της η δωρήτρια, Κάκια Χαλίμαγα, φανερά συγκινημένη, είπε: Αποφάσισα να χαρίσω την αγαπημένη συλλογή μου στο Λαογραφικό του ήθους και του οράματος της κ. Λένας στο Λαογραφικό της Φανής της ευγένειας ,της οργάνωσης, της γνώσης και της εργατικότητας. Έτσι εμπιστεύτηκα στο Λαογραφικό τις 321 κούκλες μου, για να χαίρονται τα παιδιά και οι μεγάλοι τη μεγάλη μου αγάπη .Πάντοτε λάτρευα το παραμύθι και ονειρευόμουνα να εισβάλλει στο σχολείο με κάποια μορφή, γιατί πίστευα και πιστεύω πως το παιδί χωρίς παραμύθι δεν μεγαλώνει.


Οι κούκλες αυτές της Παιδικής Εικαστικής Σκηνής του Δημιουργικού Εργαστηρίου έχουν καταγραφεί in situ, έχουν ενταχτεί στις συλλογές του Λαογραφικού, και μέρος τους αποτελεί πλέον ενότητα μόνιμης έκθεσης πλάι στον χώρο που υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου. Την ημέρα της εκδήλωσης αλλά και καθημερινά η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.Source link