29 Νοεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου και «Χαμόγελου του Παιδιού»


Με δέσμευση τη σύναψη μίας τελέσφορης συνεργασίας και την καταβολή των μέγιστων για την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε με συγκίνηση για τη Σκιάθο, το αγαπημένο νησί του 10χρονου Ανδρέα και δήλωσε: «Ο βασικός σκοπός μας και το κύριο μέλημά μας είναι να συνάπτουμε συνεργασίες, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Ανδρέας έγραψε στο ημερολόγιό του τη φράση: «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Αυτό επιδιώκουμε και εμείς σήμερα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας και βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι να χτίσουμε ένα τείχος υποστήριξης και προστασίας για τα παιδιά που το χρειάζονται».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας, αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του νησιού και στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για να ανταπεξέλθει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο έργο του Οργανισμού και τη βεβαιότητα ότι μέσω της σύμπραξής τους θα βρεθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Συγκεκριμένα τόνισε:  «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς το έργο σας αποτελεί σημείο έμπνευσης και αναφοράς για όλους. Δεσμευόμαστε ότι ο  Δήμος μας θα βρίσκεται στη διάθεση σας και θα υποστηρίξει τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε από κοινού προς όφελος των παιδιών».

Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Σκιάθου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του. Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεσή του Δήμου: Τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες.Source link