4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πρώτη ποινική δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμούΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, 12:01

Πρώτη ποινική δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η πρώτη ποινική δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ασκήθηκε στην Καρδίτσα και αφορά βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων και εγκληματική οργάνωση.

Η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί, με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, πριν από δύο μήνες, ολοκληρώθηκε και κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά αδικημάτων, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης είναι 48 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο «εμπόριο» των πλαστών πιστοποιητικών, σε βάρος των οποίων στρέφεται η δίωξη που αφορά δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Ωστόσο, περίπου 4 με 5 από τους κατηγορουμένους που φέρονται να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, βαρύνονται και με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή έγγραφα εμβολιασμού που βρέθηκαν τα οποία δεν έφεραν, όπως θα έπρεπε, σφραγίδα και υπογραφή του αρμόδιου γιατρού. Η συγκεκριμένη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. 

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, 12:01Source link