1 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ολοκληρώνονται τα μέτρα βραχοπροστασίας στον δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας


Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής σκεπάστρου για προστασία από καταπτώσεις βράχων, στο οδικό τμήμα που συνδέει τους οικισμούς της Ροδιάς και της Συκαμινέας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.460.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις, καθώς η βραχομάζα πάνω από το σκέπαστρο έχει ήδη αγκυρωθεί, με τοποθέτηση πλέγματος και συστηματική εφαρμογή αγκυρώσεων πλήρους πάκτωσης. Η επέμβαση αφορά συνολικό μήκος 400 μέτρων.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις αρχές του νέου έτους αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού, διαγράμμισης και τοποθέτησης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.
«Συνεχίζουμε τις εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στο δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, προσθέτοντας παράλληλα ότι «το έργο εισέρχεται στη δεύτερη και τελευταία φάση του με την κατασκευή του σκεπάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πρόκειται για έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς ενισχύει την ασφαλή προσβασιμότητα σε χωριά του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link