4 Δεκεμβρίου 2021

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αντιμέτωπος και με πειθαρχική δίωξη ο Νίκος ΑντωνιάδηςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, 20:51

Αντιμέτωπος και με πειθαρχική δίωξη ο Νίκος Αντωνιάδης

Αντιμέτωπος και με πειθαρχική δίωξη είναι ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η παραπομπή του στα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας γίνεται αυτοδικαίως, μετά τη γνωστοποίηση από την Εισαγγελίας της ποινικής δικογραφίας που τον βαρύνει, με την άσκηση της δίωξης.

Η πειθαρχική ποινή με την οποία απειλείται ο δικηγόρος είναι από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Η ποινική και πειθαρχική εμπλοκή του κ. Αντωνιάδη συνδέεται με τις δηλώσεις του με τις οποίες αμφισβητεί την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, ενώ αντίθετα τάσσεται κατά του εμβολίου αλλά και της διασωλήνωσης που υποστηρίζει ότι γίνεται χωρίς κανένα λόγο. Η κατηγορία σε βάρος του δικηγόρου περί  διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό, είναι μάλιστα με την επιβαρυντική περίπτωση της κατ΄εξακολούθηση  διάπραξης του αδικήματος, με βάση το άρ. 191 Π.Κ. που επισύρει ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, 20:57Source link