26 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Άρση της απαγόρευσης μαθητείας ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στο πλαίσιο των επαγγελματικών αναγκών της αγοράς εστιάζει στο αίτημα άρσης της απαγόρευσης διάθεσης θέσης μαθητείας των μαθητών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ σε συγγενείς Α’ βαθμού, σύμφωνα με απόφαση της ΚΥΑ όπου ορίζεται: «Οι εργοδότες δεν δύνανται να έχουν α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο».

Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή στον διοικητή του ΟΑΕΔ, Πρωτοψάλτη Σπύρο, προκειμένου να επανέλθει η δυνατότητα συμμετοχής σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΕΑΔ σε οικογενειακές επιχειρήσεις, εφόσον πολλοί μαθητευόμενοι των σχολών ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑ –  ΟΑΕΔ έχουν ακολουθήσει έναν επαγγελματικό προσανατολισμό σύμφωνα με τις οικογενειακές συνθήκες.

“Για παράδειγμα – τονίζει – πολλοί έμποροι και επαγγελματίες επιλέγουν την ίδια με αυτούς επαγγελματική σταδιοδρομία για τα παιδιά τους, εξασφαλίζοντας την διαδοχή στην επιχείρησής τους, ενώ οι νέοι μας συνειδητά ακολουθούν τους γονείς και δραστηριοποιούνται στις οικογενειακές επιχειρήσεις με γνώμονα την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, έχοντας ως στόχο να τις αναπτύξουν και να τις κάνουν περισσότερο εύρωστες με όφελος τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελληνική οικονομία που τόσο το έχει ανάγκη ο τόπος μας”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θεωρεί  ότι “αυτή η απαγορευτική απόφαση στερεί τη δυνατότητα απασχόλησης σε οικογενειακές επιχειρήσεις, που είναι ένας από τους αρτιότερους τρόπους να έρθουν σε επαφή οι σπουδαστές/ μαθητές ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ με το αντικείμενο της πραγματικής τους εργασίας και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σ’ ένα ασφαλή και οικείο εργασιακό περιβάλλον”.
            

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link