23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ζημιές στη Δ. Αχαΐα από την κακοκαιρίαΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, 15:02

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Αχαΐα από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σημαντικό πρόβλημα παρατηρείται στα Άνω Σουδενέικα, όπου δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, ενώ αν συνεχιστεί η ραγδαία βροχόπτωση οι κάτοικοι θα εγκλωβιστούν.

Στο σημείο βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός και δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων Ωλενίας και Λαρισσού, όπως και στον δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, όπoυ λόγω της συσσώρευσης υδάτων υπάρχει αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, δεν αποκλείεται να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας και στη ΝΕΟ Πατρών-Πύργου, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας σε πολλά σημεία.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, η τροχαία παρακολουθεί την κίνηση των οχημάτων και είναι έτοιμη να διακόψει την κυκλοφορία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην επαρχιακή οδό Άρλας-Ζησιμέικων, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών-ΑΘηνών. ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μέσα στα νερά.

Πλημμύρισε ξανά το Ρίο

Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Ρίου. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κόμβος μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πάτρα: Έκλεισε ο δρόμος στο Άνω Καστρίτσι

Διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι μετά από κατολίσθηση. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

Εικόνες καταστροφής στη Δυτική Αχαΐα

Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

 

Ίδια εικόνα και στη Φώσταινα Δυτικής Αχαΐας με τους χειμάρρους να κατεβάζουν τόνους νερού και λάσπης, ενώ κατά τόπους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Ποτάμι θυμίζει η παραλιακή οδός της Πάτρας. Η Ακτή Δυμαίων είναι με δυσκολία προσπελάσιμη, με το οδόστρωμα να έχει μετατραπεί σε λίμνη.

 

Πηγή: tempo24.newsSource link