19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δράσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας έπειτα από συνέλευση αποφάσισε ένα πλαίσιο δράσεων στην κατεύθυνση του καλέσματος πάλης που έχει απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συνελεύσεις στα χωριά και η ενημέρωση των αγροτών, και η συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα.

Κυρίαρχα ζητήματα οι κατεστραμμένοι δρόμοι, η διαλυμένη αγροτική οδοποιία αλλά κυρίως, όπως τονίζεται, το υψηλό κόστος παραγωγής με ακριβά καύσιμα, οι απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, οι αυξήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια, λιπάσματα, και ζωοτροφές.

Επίσης, ένα ακόμη θέμα είναι ο απαράδεκτος , όπως χαρακτηρίζεται, κανονισμός του ΕΛΓΑ  βάσει του οποίου δεν αποζημιώνεται το σύνολο των καταστροφών από κακοκαιρία και από φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί και κουτσουρεύει τις αποζημιώσεις.

Οι αγρότες, συμφωνα με ανακοίνωση τους, απαιτούν: 

  1. Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητα αγροεφόδια και καύσιμα.
  2. Άμεσες αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ, και αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  3. Μείωση του Αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  4. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στην λαϊκή κατανάλωση.
  5. Καμιά διακοπή ρεύματος σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.
  6. Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.
  7. Επισκευή και αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης.
  8. Άμεση επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών των κέντρων υγείας. Στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link