19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Θα προχωρήσει με ίδιους πόρους ο κόμβος στο Κοιμητήριο απαντάει ο Μπέος στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής


Με ίδιους πόρους και χωρίς να απαιτείται έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, θα προχωρήσει ο δήμος Βόλου, στη δημιουργία ” δίδυμου” κυκλικού κόμβου, μπροστά στην είσοδο του μνημείου του Κοιμητηρίου των Ταξιαρχών στην Ν. Ιωνία, όπως τονίζεται σε δήλωση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, μαζί με την κριτική που ασκεί τόσο στην “φίλη” Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, λέγοντας της ότι η κριτική της και άσκοπη είναι και πολιτικού περιεχομένου, όσο και στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, τα μέλη του οποίου χαρακτηρίζει “άσχετους ή και κομματικούς εγκάθετους”. 

Αναμφίβολα στην συγκεκριμένη περιοχή η παρέμβαση διευθέτησης της κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη είναι και η αισθητική αναβάθμιση του φυσικού και ενδεχομένως και του δομημένου στοιχείου της περίφραξης του Κοιμητηρίου , αφού έχει ενταχθεί στην Πολιτιστική Διαδρομή των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων (Cemetery Route) του  Οργανισμού  Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (ASCE), μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου.

Οι παραπάνω λόγοι επιβάλουν την αναζήτηση βέλτιστης λύσης – λειτουργικής και αισθητικής- και η αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, κυρίως έχει να κάνει με την πρόταση διαμόρφωσης “δίδυμου” κόμβου, αφού ζητάει από τις υπηρεσίες του Δήμου να δούμε πιο διεξοδικά τα στοιχεία της μελέτης.

Η απόρριψη ωστόσο της κατασκευής του κυκλικού κόμβου, προκάλεσε τη δίνη του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος εξέδωσε μια ανακοίνωση τονίζοντας ότι “το έργο θα κατασκευαστεί γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας” και μια δήλωση, που διακινήθηκε στον Τύπο πριν λίγη ώρα.

Της ανακοίνωσης του δήμου ακολούθησε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας   η οποία διευκρινίζει ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, απαριθμεί γεγονότα και ενέργειες για τη διασφάλιση του έργου.

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου

Σήμερα και πριν λίγη ώρα ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Θεωρώ ως άσκοπη και βιαστική  την πολιτικού περιεχομένου ανακοίνωση  της φίλης αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη σχετικά με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας, δοθέντος ότι η Δημοτική μας Αρχή δεν αμφισβήτησε τη βούληση της Περιφέρειας για την εκτέλεση του έργου. Άλλωστε ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία με τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής και βεβαίως με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, για όλα τα εν εξελίξει έργα. Συνεπώς, και είναι σαφές, ότι η κριτική και η  αμφισβήτησή μας επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της απίθανης αυτής Επιτροπής και κυρίως στο αν είναι ικανά να φέρουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Το ότι, κατά την κ. Κολυνδρίνη, η Επιτροπή αυτή είναι ανεξάρτητη, αν και η πρόεδρος της είναι υπάλληλος της  Περιφέρειας, ουδόλως μας ενδιαφέρει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ασχολούμαστε με άσχετους ή και κομματικούς εγκάθετους  που παρεισφρέουν σε ανάλογες επιτροπές για να διαιωνίζουν τις παθογένειες της διοίκησης και να ταλαιπωρούν την ίδια την κοινωνία. Με δύο λόγια, δεν τους βλέπουμε!  Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι διαθέτουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια και συνεπώς αν η αίτηση  θεραπείας που υποβάλλουμε απορριφθεί, για τους ίδιους γελοίους και ανυποστήρικτους λόγους,  θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου με ιδίους πόρους, οπότε και καμιά γνωμοδότηση επιτροπής απαιτείται αφού το έργο δεν θα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Κι αυτό επειδή χάρις στη υπεύθυνη, νοικοκυρεμένη και αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων των δημοτών έχουμε και αυτή τη δυνατότητα. Ας λάβουν,  λοιπόν, το μήνυμα και ας συνετιστούν. Το έργο θα κατασκευαστεί γιατί το έχουν ανάγκη και το απαιτούν οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας και φυσικά είναι αφελείς όσοι νομίζουν ότι θα μας παρεμποδίσουν με πολιτικές λοβιτούρες και υπεκφυγές. Οι καιροί άλλαξαν και αλίμονο αν επιτρέπαμε σε διάφορους περίεργους τύπους, που κινούνται με θολά κίνητρα, να υπονομεύουν κορυφαίες επιλογές και να στερούν από τους πολίτες έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής που οφείλουμε να τους προσφέρουμε.

Σημ. Και για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας. Η εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στη συγκεκριμένη Επιτροπή, κ. Ιωάννα Μπέσιου όχι μόνο δεν απείχε, αλλά αντίθετα μειοψήφησε στην αρνητική γνωμοδότηση. Γι αυτό και η προκλητική και απαράδεκτη απόφαση ελήφθη με ψήφους 3-1″.

 Source link