19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Καρδίτσα: Κινητοποίηση για να μη δοθούν σε εργολαβίες η καθαριότητα και η φύλαξη του Νοσοκομείου


Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, εργαζομένων συμμετείχαν σήμερα στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας προκειμένου να μην “περάσουν” σε ιδιωτικές εταιρείες η φύλαξη και η καθαριότητα του νοσοκομείου Καρδίτσας και να υπάρξει εργασιακή ασφάλεια των 38 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που υπηρετούν από 2 ως και 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εκπρόσωπος των συμβασιούχων επεσήμανε ότι ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκονται μέσα στην πανδημία, στην πρώτη γραμμή, συμβάλλοντας από τη δική τους πλευρά στη μάχη που δίνεται. Παρόλο που υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό και οι ανάγκες ήταν εξαιρετικά αυξημένες, αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις της δουλειάς, και πλέον ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων για τουλάχιστον έναν χρόνο ή και τη μονιμοποίησή τους.

Μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία εργαζομένων μαζί με τον διοικητή του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνα, κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του κ. Γρηγορίου που εκτελεί χρέη διοικητή, όπου βρίσκονταν σε σύσκεψη με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Παπαγεωργίου. Έγινε “κλειστή” συζήτηση και αμέσως μετά στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου έγινε ενημέρωση των εργαζομένων. Όπως ειπώθηκε, οι συμβάσεις των εργαζομένων θα παραταθούν για ένα τρίμηνο, και αναμένεται αυτές οι παρατάσεις να συνεχιστούν ως τον Οκτώβριο, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού με τις εργολαβίες. Πάντως ο κ. Καπράνας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι -40 εργατικά κέντρα συντονίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο με παρεμβάσεις που απαιτούνται- ενώ δεν απέκλεισε να επιλεγεί η νομική οδός. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας κ. Γάζος, είπε ότι μετά από ένα δεκαήμερο αγώνα οι συμβασιούχοι του νοσοκομείου κατάφεραν να δείξουν ότι υπάρχει στήριξη από όλους τους εργαζόμενους μέσα στο νοσοκομείο αλλά και από δεκάδες σωματεία και φορείς ολόκληρου του νομού Καρδίτσας. Ακόμη και η παράταση αυτή τη στιγμή, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού για τρεις μήνες, ανέφερε, είναι υπό την πίεση των εργαζομένων και όλων των σωματείων. “Δεν σας την χάρισαν την παράταση, την κερδίσατε σε όλη την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε ότι στη συνάντηση που είχαν, η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να μην μπουν εργολάβοι, για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία στο νοσοκομείο Καρδίτσας, και να διεκδικηθεί η μονιμοποίηση των συμβασιούχων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link