23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παρέμβαση ΠΕΔ Θεσσαλίας για την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Μέτρα  που να υπερκαλύπτουν  την επιβάρυνση που φέρνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η ρήτρα αναπροσαρμογής, ζητά από την πολιτεία, εξ’ ονόματος των αγροτών, των μεσαίων και των μεγάλων Επιχειρήσεων, των ΔΕΥΑ, των οικιακών καταναλωτών, των λοιπών Μικρών Επιχειρήσεων,  των Δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και των Πολυτέκνων,  η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση :”…όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ (οικιακοί καταναλωτές, επιχειρήσεις, ΔΕΥΑ…) αλλά κυρίως οι αγρότες που τιμολογούνται βάση του Αγροτικού Τιμολογίου, είδαν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό που αφορούσε την περίοδο κατανάλωσης από τις 24 Ιουνίου έως και τις 24 Οκτωβρίου  τη «Ρήτρα Αναπροσαρμογής» να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 58% περίπου του συνολικού λογαριασμού ρεύματος. Σε μια περίοδο όπου το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ έρχεται να το επιβαρύνει δυσβάστακτα και να θέσει ζήτημα επιβίωσης των αγροτικών επιχειρήσεων αλλά και της συνέχισης αγροτικών καλλιεργειών που εξαρτώνται από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Τα μέτρα ελάφρυνσης τα οποία αναγγέλθηκαν και στοχεύουν στην κάλυψη μέρους των επιβαρύνσεων όλων εκείνων που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, δυστυχώς δεν μπορούν να αντισταθμίσουν ούτε κατ’ ελάχιστο την επιβάρυνση τους από τη «Ρήτρα Αναπροσαρμογής».

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας θεωρεί πως “οι νέες ελαφρύνσεις είναι ένα καθ’ όλα δίκαιο αίτημα και η υλοποίησή του θα καταδείξει την κοινωνική ευαισθησία της Πολιτείας απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος”.

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link