23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συγκέντρωση για τις γυναικοκτονίες στο ΣύνταγμαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, 18:41

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση από την Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών στην πλατεία Συντάγματος.

Οι 18 γυναικείες οργανώσεις που συγκροτούν την Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών καλούν σε δράση και συνυπογράφουν ένα κείμενο με αφορμή τις 17 γυναικοκτονίες στη χώρα μέσα στο 2021.

Το κείμενο της Πρωτοβουλίας

16 + 1 γυναίκες* δεν είναι πια μαζί μας, δε θα δουν ξανά το φως του ήλιου, δε θα χαρούν τη ζωή, τα παιδιά τους, όσες και όσους αγάπησαν, γιατί η πατριαρχία οπλίζει το χέρι των υποτιθέμενων συντρόφων.

16 + 1 γυναίκες σφαγιάστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, πυροβολήθηκαν, χωρίς βοήθεια, γιατί ο πατριαρχικός φόβος αφήνει τις γειτόνισσες και τους γείτονες αδρανείς και άπραγους.

16 + 1 γυναίκες δεν είναι πια μαζί μας, γιατί η αστυνομία δυσκολεύεται να φτάσει έγκαιρα, εκεί όπου την καλούν και να σώσει από την ενδοοικογενειακή βία και τις απειλές.

16 + 1 γυναίκες δεν είναι πια μαζί μας, γιατί η κοινωνία εκπαιδεύει αγόρια νταήδες και κορίτσια θύματα, προσφερόμενους δολοφόνους και δολοφονημένες του αύριο, που εθίζονται από νωρίς στα αχαλίνωτα ένστικτα έμφυλης βίας, με τη συνεχή, σεξιστική προβολή του εγκλήματος και πληθώρας τηλεσκουπιδιών, υποτιθέμενων παιχνιδιών διασκέδασης.

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών συγκροτήθηκε από 18 έως τώρα γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες, για να μην επιτρέψει τη συνέχιση του εξουθενωτικού αυτού φαινομένου χωρίς αντίδραση, χωρίς προσπάθεια να θέσει την κοινωνία στο σύνολο της μπροστά στις ευθύνες της!

Θρηνούμε τις αδικοχαμένες γυναίκες και ταυτόχρονα διεκδικούμε και απαιτούμε:

Δικαιοσύνη-ενημέρωση-πρόληψη-αγωγή Ισότητας των Φύλων.

Στην ιερή τους μνήμη, σας καλούμε όλες και όλους στο Σύνταγμα, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μμ., για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ενάντι στις γυναικοκτονίες!

*οι καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες ήταν 17 μέχρι τη σύνταξη αυτού του κειμένου.Source link