19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα και για εμβολιασμένουςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, 13:32

Ευ. Μανωλόπουλος: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα και για εμβολιασμένους

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελο Μανωλόπουλο, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. 

«Έχουμε ήδη την ανησυχία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που καταγράφονται 4.500-5.000 κρούσματα την ημέρα, και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών. Παράλληλα, προκύπτουν και οι καταιγιστικές εξελίξεις με την Όμικρον, που ναι μεν ακόμα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα. Η Όμικρον μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα και αυτό μας κάνει διπλά ανήσυχους για το τι θα συμβεί μετά τις γιορτές. Γι’ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, μπορεί να μην εφαρμοστεί ένα γενικό lockdown, αλλά να είναι εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, το στέλεχος Όμικρον ξεπερνά σε αρκετά μεγάλο ποσοστό τον εμβολιασμό, μειώνει δηλαδή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί και να επαναμολύνει άτομα που έχουν νοσήσει, αλλά συνήθως τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. 

Ερωτηθείς για το χειρότερο σενάριο της μετάλλαξης Όμικρον, ο καθηγητής απάντησε ότι μπορεί να είναι να είναι πολύ επιθετική, να μολύνει περισσότερο κόσμο, να είναι το ίδιο επιβαρυντική στον οργανισμό με τη Δέλτα και άρα να καταγράφονται περισσότερα περιστατικά μόλυνσης και να εκτιναχθούν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, 13:32Source link