25 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Τεμπών


Στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε έξι περιοχές του Δήμου Τεμπών οδηγούν τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων, διευθετήσεις, κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα ολοκληρώνονται εργασίες στα ρέματα: Γόννων, εντός της κοινότητας, με καθαρισμό σε συνολικό μήκος 2 χλμ, και κατασκευή Ιρλανδικής διάβασης εντός της κοίτης.
Κατούρας, κοντά στον Πυργετό, με καθαρισμό σε μήκος 1,5 χλμ., κατασκευή τεχνικού, καθαρισμό της κοίτης απορροής μήκους 360 μ. και καθαρισμό στραγγιστικής τάφρου μήκους 300 μ.. Ρέμα σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ στη Ραψάνη, με καθαρισμό σε μήκος 500 μ. και
Ρέμα Γρηάς, (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού με καθαρισμό σε μήκος 1,2 χλμ.

“Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, με πρόληψη και πρόβλεψη, με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον έχουμε σε εξέλιξη παντού στη Θεσσαλία αντιπλημμυρικά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον”, δηλώνει ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link