28 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Φθιώτιδα: Σε ύφεση ο χιονιάς
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, 10:51

Ο χιονιάς πέρασε από τη Φθιώτιδα και ο ήλιος που έκανε την εμφάνισή του σήμερα σε συνδυασμό με τα χιόνια στα ορεινά χωριά του νομού, δίνει τη δυνατότητα για όμορφες κυριακάτικες αποδράσεις.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν χρειάζονται πουθενά αλυσίδες σε όλη τη Φθιώτιδα, ωστόσο στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν παγίδες, λόγω παγετού, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχουν αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ, για κάθε ενδεχόμενο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Ε65 (κόμβος Κορομηλιάς)

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, από τον κυκλικό κόμβο επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (26 η χ/θ) έως τον ισόπεδο κόμβο της Τ.Κ. Κορομηλιάς (6,5 η χ/θ του συνδετήριου κλάδου) έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά.

Και στους άλλους νομούς της Στερεάς τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αλυσίδες χρειάζονται στους παρακάτω δρόμους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων – παγετού), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

Νομός Βοιωτίας

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 1η χ/θ έως την 16η χ/θ, καθώς και από τη Διασταύρωση Σκαμνού (14η χ/θ Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου) έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου – Αναλήψεως.

Νομός Ευβοίας

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπόνων, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς – Παππάδων, του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού.

Στην Επαρχιακή Οδό Ροβιών – Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, από 5η χ/θ έως την 9η χ/θ.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από 28η χ/θ έως 37η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Ροβιών – Ιστιαίας, από 5η χ/θ έως την 20η χ/θ.

Νομός Ευρυτανίας

Στην Επαρχιακή Οδό  Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ (θέση Βράχος) μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ

Επίσης, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 28η χ/θ έως την 37η χ/θ, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού Ευβοίας, καθώς και η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Επαρχιακή Οδό Λ. Αιδηψού-Λίμνης, στην 9η χ/θ περιοχή «ΗΛΙΟΣ», λόγω κατολίσθησης βράχων στο οδόστρωμα.

 

Πηγή: lamiareport.gr

 Source link