23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δήμος Κιλελέρ: Ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στο Μελισσοχώρι


Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που συμβάλει στην προστασία των περιοχών που βρίσκονται παραπλεύρως της οδού Βόλου από τον Πλατύκαμπο έως την πόλη της Λάρισας παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρέδωσε στο Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο το αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου που αποκατέστησε και έκανε λειτουργικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην αποκατάσταση των βλαβών και στη συντήρηση δύο υποβρυχίων αντλιών αξονικής ροής του αντλιοστασίου, στην προμήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων 180HP, για αποκατάσταση δύο αντλητικών συγκροτημάτων και δυο μετασχηματιστών ελαίου, μέσης τάσης, ισχύος 500kva.

Το αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου πέρα από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αποτελείται και από μια τάφρο περίπου 3 χλμ που βοηθάει στη συλλογή των νερών που καταλήγουν στο υδατόρεμα του Γκουσμπασιανιώτη.
«Παραδίδουμε σήμερα στο Δήμο Κιλελέρ το αντλιοστάσιο στο Μελισσόχωρι. Είναι ένα έργο που συμβάλει στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων της περιοχής και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τις επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν στην περιοχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο εξυπηρετεί τη συλλογή των νερών από τη Βόλου προς το Μελισσοχώρι και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή. Είναι έργο μεγάλης σημασίας καθώς τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι αφού πάρουμε το ρεύμα από τη ΔΕΗ και το θέσουμε σε λειτουργία προστατεύοντας την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link