25 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Διαγωνισμός για την αντιπυρική προστασία του δάσους των Φαρσάλων


Την περαιτέρω αντιπυρική θωράκιση του αισθητικού άλσους της πόλης των Φαρσάλων θα διασφαλίσει το έργο που τιτλοφορείται «Σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του αισθητικού άλσους Φαρσάλων» το οποίο βρίσκεται στο διαγωνιστικό στάδιο. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 235.000 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2022, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.

Το έργο συντίθεται από σειρά επιμέρους ενεργειών, όπως χωματουργικές και διάφορες εργασίες, εργασίες αναδάσωσης, συντήρηση πρασίνου και υποδομές κατάσβεστης πυρκαγιάς (προμήθεια εκτοξευτή νερού, πυροσβεστικής φωλιά και σταθμού και καθαίρεση και κατασκευή πυροφυλακίου).
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μ. Εσκίογλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι « στις αρχές του έτους θα έχουμε ανάδοχο για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας, την προστασία του αισθητικού της αλσυλλίου.
Είναι ένα έργο πολύπλευρο, καθώς μεριμνά για την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα ενός αλσυλλίου μεγάλου αισθητικού κάλους, την διατήρηση του ευεργετικού μικροκλίματος που δημιουργεί αυτό στην πόλη, την αντιπλημμυρική προστασία που παρέχει, αλλά και την προστασία της βιοποικιλότητας και της πανίδας που ζει μέσα σ’ αυτό. Επιπρόσθετα δεν είναι μόνον ένας πνεύμονας πρασίνου που τόσο χρειάζεται ένα αστικό κέντρο όπως τα Φάρσαλα, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για την άθληση και την αναψυχή τωn πολιτών.
Το αλσύλλιο των Φαρσάλων αποτελεί μία ανεκτίμητης αξίας περιουσία για την κοινωνία. Οφείλουμε όλοι μας να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές. Το έργο που δρομολογείται έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις διαρκείς μας προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών κ. Ζ. Φτίκα, για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο δήμαρχος Φαρσάλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link