28 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνάντηση Δικτύου Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δέλτα Πηνειού με Δήμαρχο Αγιάς


Τον Δήμαρχο Αγιάς, Αν. Γκουντάρα, επισκέφτηκαν στον πρώην δημαρχείο Στομίου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», σήμερα, Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου. Τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν στη δημοτική αρχή μια σειρά από θέματα, που απαιτούν ομαδική συνεργασία για να προωθηθούν λύσεις.

Ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Στομίου, Νίκο Σαμαρά, τους Αντιδημάρχους Νίκο Ντάγκα και Γιώργο Γιάνναρο, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, έκανε μια σύντομη αλλά ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα του δήμου Αγιάς, τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει, αλλά και για την προετοιμασία που γίνεται από πλευράς δήμου σε βασικά ζητήματα με σκοπό την ένταξή τους σε προγράμματα που θα τρέξουν στο άμεσο μέλλον όπως αυτό της άρδευσης στις ορεινές και πεδινές περιοχές με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και τα χωροταξικά προβλήματα των Δ.Δ. του δήμου Αγιάς.

Επεσήμανε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής τόσο για γενικά θέματα και προβλήματα όσο και για ειδικότερα θέματα του κάθε φορέα και δήλωσε ότι ο υπηρεσιακός μηχανισμός του δήμου είναι στη διάθεση των φορέων της περιοχής.
Στη συνέχεια ο συντονιστής του Δικτύου, Γιώργος Εμμανουήλ, ανέλυσε στο δήμαρχο μια σειρά θεμάτων που απαιτούν την συνεργασία όλων με σκοπό τη δρομολόγηση λύσεων.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των μελών της Σ.Ε., στα θέματα που συζητήθηκαν και ήταν τα εξής :
-Καθαρισμοί και Αδειοδοτήσεις ανάδειξης των αρχαιοτήτων και βυζαντινών ΜΝΗΜΕΙΩΝ και συνδιαμόρφωση προτάσεων για ένταξή τους στο Πρόγραμμα 2021-27 της Εφορείας Αρχαιοτήτων και νεότερων μνημείων.
-Πρόγραμμα Ελέγχου και αξιολόγησης παλαιών ΓΕΦΥΡΙΩΝ και αναγκαίων τεχνικών εργασιών συντήρησης και ανάδειξής τους και διαμόρφωση και σήμανση μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών.
-Σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ του 2014 προώθηση Τοπικών Χωρικών Πολεοδομικών σχεδίων των οικισμών παραλιακών και ημιορεινών και Προγράμματα για βιώσιμη ανάπτυξή τους.
-Υποστήριξη Διαχειριστικών μελετών και έργων ΔΑΣΙΚΩΝ συστάδων και δεξαμενών και ζωνών πυροπροστασίας.
-Ορθολογική περιβαλλοντική και παραγωγική διαχείριση του Δέλτα ΠΗΝΕΙΟΥ (αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα και δράσεις καθαρισμού ποταμού και ρεμάτων).

-Αποτροπή μυδοκαλλιέργειας και ρύπανσης της θάλασσας.
-Τήρηση αποφάσεων τοπικών συμβουλίων και Δημοτικού Συμβουλίου για Πεζοδρομήσεις κέντρων των οικισμών, καθώς και δημιουργία αποκεντρωμένων χώρων πάρκινγκ, με αποτροπή μετατροπής των πλατειών των οικισμών σε χώρους πάρκινγκ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ οικοπέδων και κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και προώθηση ανακύκλωσης.
-Υποστήριξη στην Προώθηση Φακέλων για κατοχύρωση ΠΟΠ/ΠΓΕ ποιοτικών τοπικών προϊόντων: Ακτινιδίου Δέλτα Πηνειού, Κάστανου, Ελιάς Κισσάβου-Τεμπών, κλπ για καλυτέρευση της εμπορικής θέσης των παραγωγών και αγροτών. Υποστήριξη τοπικών γιορτών παραδοσιακών προϊόντων και συμμετοχής των φορέων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
-Διεκδίκηση του έργου εξόδου από Θεσσαλονίκη διασταύρωσης κόμβου
Πυργετού, είτε με αναθεώρηση σύμβασης με την εταιρεία, είτε με νέο έργο από ΕΣΠΑ 2021-27.
-Αξιοποίηση για πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΜΠΩΝ και υποστήριξη με βιβλιοθηκονόμο των βιβλιοθηκών, αρχειακών συλλογών και Λαογραφικών Μουσείων.
-Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης φορέων της Κοινωνίας των πολιτών και ενίσχυση των δράσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link