23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βόλος: Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών


Το περασμένο Σάββατο τέσσερις νεαροί άνδρες προκάλεσαν επεισόδιο στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, σε βάρος γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και παράλληλα προκάλεσαν και καταστροφές σε ιατρικό εξοπλισμό. Με αφορμή το επεισόδιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

“Ο Ιατρικό Σύλλογος Μαγνησίας καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την λεκτική και σωματική επίθεση, που δέχθηκαν εφημερεύοντες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου από ομάδα ατόμων το πρωί του Σαββάτου 18/12/2021, καθώς και την καταστροφή πολύτιμου εξοπλισμού από αυτούς.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που καταγράφονται παρόμοια περιστατικά στην περιοχή μας.
Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν με αποτελεσματικό τρόπο τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό από τις συχνές επιθέσεις που δέχονται από άτομα που δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι λειτουργοί της υγείας στο Νοσοκομείο μας και στις άλλες Δημόσιες Δομές Υγείας.
Συγχρόνως καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί ο πολύτιμος εξοπλισμός από τους εκάστοτε βανδάλους που καταστρέφουν μηχανήματα και πολύτιμο υλικό του Ιδρύματος με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην αποτελεσματική θεραπεία των νοσηλευομένων.
Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τις αρμόζουσες αποφάσεις για αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις βιαιοπραγιών εναντίον ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε Δημόσιες Δομές Υγείας καθώς και καταστροφής πολύτιμου εξοπλισμού αυτών των Δομών από βανδαλισμούς.
Ζητούμε από την Δικαιοσύνη να ελέγξει και να τιμωρήσει το ταχύτερο αυτούς που προβαίνουν σε αυτές τις παράνομες και αντικοινωνικές πράξεις.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν αρκούν τα χειροκροτήματα για να αισθανθούν δικαιωμένοι οι λειτουργοί της Υγείας.
Προτεραιότητα για να ασκήσουν το λειτούργημά τους είναι η ασφάλεια και η προστασία τους από επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link